Cik Atenn Azlan//

JEMPUT BACA TIPS MAKEUP PERNIAGAAN INTERNET PRODUK KOSMETIK




Noor Fathin Bt Azlan
Cik Atenn Azlan
24 tahun
Married
Kelantan
Universiti Malaya





















HILANGKAN SUNBURN DENGAN THE BEAUTY HACKS

TETAP BURN WALAUPUN PAKAI SUNBLOCK?

Disebabkan tadi ramai yang nak tau kenapa kita masih boleh jadi gelap walaupun dah pakai sunblock, meh Lya nak share. 

First of all, tolong jangan bangga kalau foundation atau lotion korang tu ada SPF bawah 50! Haa, mesti cuak kan. Dah, pergi cek sekarang.

Korang duk sebut-sebut spf tu korang tau ke ape benda spf tu sebenarnya? 

SPF ni nama panjang dia sun protection factor. Spf ni dikira based on berapa lama korang akan burn bila pakai dia dan tanpa pakai dia. 

Contohnya kalau spf 30, korang akan burn dalam masa 300 minit bila pakai produk ni. So lepas dah habis 300 minit tu, silalah topup sunblock korang ye untuk mengelakkan korang jadi burn. 

Tapi kalau korang tengah buat outdoor activities macam bersukan ke, ada booth kat tengah panas ke korang WAJIB reapply sunblock every 2 jam. Sebab sunblock akan habis bila korang berpeluh, bergesel dengan baju ataupun time korang sentuh-sentuh kulit. 

Jangan pelik kenapa lepas bersukan korang tengok tangan berbelang la, muka berbelang la walaupun pagi tadi sebelum keluar rumah dah pakai sunblock. Korang pakai sekali je lepas tu berjam-jam duduk bawah terik matahari kan.

Please guna body lotion yang ada SPF 50 macam whitening lotion The Beauty Hacks. Ada spf 50 untuk protect kulit daripada UVA dan UVB dan ada gluta untuk putihkan kulit. Berbaloi sangat sebab 2 in 1 tau.

Dapat sesuatu daripada apa yang dishare ni? Tekan la #SHARE supaya kawan-kawan kita pun tak terbakar sekali. Biar cantik sama-sama 😊
Ok 

 

Lya,

#thebeautyhacks
#teamatenqyla

WHITENING LOTION THE BEAUTY HACKS


 TANPA KAU HIDUP AKU TAK LENGKAP!

Macam mana ni? Lotion dah habis. Macam mana nak buat. Tanpa lotion ni tak best lah! Tak wangi lah macam ni! 

Dulu nak harapkan lotion habis. Makan tahun beb! Sejak pakai lotion berhantu TBH ni memang best! Rajin je nak sapu kat badan. Boleh je pakai. Sekejapan pulak tu dah habis. 😂

Bukan 1 botol aku pakai. Dah 3 botol beb. Memang dah jadi rutin. Badan baru lepas mandi tengah lembab-lembab basah-basah sikit terus sapu. Lagi best lah! 😉

Lotion ni bukan setakat boleh melembapkan kulit malah ia boleh mencerahkan kulit sebab ada gluta kan dalam tu. Tahukan gluta tu apa? Okeh. Dah tahu duk diam diam. 🤐

Aku pun dah nampak kulit semakin cerah. Nak cerah dan kulit sentiasa lembab kena pakai konsisten. Bukan hari ni pakai nak harap kejap lagi dah cerah, dah lembab kulit tu.

Kalau nak cepat cerah seputih salju kan. Pi sapu kapur kasut tu. Sekejap je dah putih. Tapi sementara je lah. 😜

Nak cantik? Jangan curang, setia pada yang satu. 

Lagi satu. Konsisten dalam setiap penggunaan produk tu mesti ada baru lah result meletop kebabom.


THE BEAUTY HACKS SELAMAT UNTUK IBU HAMIL!

 

Sejak pregnant ni, macam-macam perubahan dialami. Dari rutin hidup, bentuk badan, emosi, pemakanan, warna kulit pun berubah tau!

Aiyaiiiyaii! 🙄 Mana tak stress mak ni 🤢

Tengok cermin, terkejut terkujat muka yang dulu ala ala Emma Maembong dah jadi ikan kembung. Leher tu dulu putih bersih sekarang entah terselet dye hitam gamaknya tonyoh tak hilang-hilang.

Takpe la, demi anak yang dikandung, mak redhooooo dengan segala perubahan ini. Lepas bersalin mak mintak ayah sign up member card spa paling mahal kat sini.

Lepas bersalin, time scroll FB waktu baby tengah tidur lepas semalaman berjaga jadi koala beat kat badan mak, mak ternampak kawan mak up status jual produk.

"Hermm bagusnya dah kerja buat bisnes online. Mak ni tak rajin betul semua tu."

Sempat mak membebel dalam hati.

Mata mak tertancap pada sebekas besar berwarna kuning kunyit. Mak baca satu persatu kebaikannya.

Wah! Dapat menanggalkan daki dan sel kulit mati dengan mudah.

Mak kerling daki hitam di leher yang tak reti-reti lenyapkan diri dari mak pregnant haritu. Mak senyum sinis.

"Mampus kau daki aku kerjakan!"

Mak terus order sebekas. Waktu sampai barang kat rumah, masyaAllah bau wanginyaaaaa. Mak geram time tu jugak mak masuk mandi padahal baru je lepas mandi.

Mak tonyoh-tonyoh segala daki, tumit, jari, badan mak. Buih banyak, mak rasa segala kotoran di badan hilang di bawa buih-buih cinta si kuning.

Dah habis sebekas. Hasilnya hitam di leher menghilang, kulit makin lembut dan lembap, rekahan di tumit hilang, kulit keras di jari kaki dan tangan tanggal.

Mak suka!

TERIMA KASIH BODYSCRUB THE TURMERIC!
TERIMA KASIH THE BEAUTY HACKS!

Mak jerit ni. Puan Noor Fathin Azlan dengar ke tak? 

Zati,
Agen The Beauty Hacks Penang

#teamAten
#thebeautyhackspenang
#chickandbloombyZatiZainuddin