Cik Atenn Azlan//

JEMPUT BACA TIPS MAKEUP PERNIAGAAN INTERNET PRODUK KOSMETIK




Noor Fathin Bt Azlan
Cik Atenn Azlan
24 tahun
Married
Kelantan
Universiti Malaya





















Checklist Persiapan Majlis Pernikahan

Assalamualaikum .

Ni antara checklist yang duk buat aku bersengkang mata semalam . Terpaksa buat . Memang terpaksa buat . Nak harapkan Encik bakal Suami aku memang tak terbuat la . Sumenya nak letak atas kepala aku. Kita dah la busy memanjang . Study tak start lagi pon dah busy . Busy dengan bisnes . Tidur lewat duk reply inbox , chat , whatssap customer . Pagi pagi pulak kena bangun awal pergi cekau , amek stok. Tengahari atau petang pergi pos barang customer . Malam tu duk berbisnes , layan customer itu ini . Memang penat sangat , tapi atenn enjoy , sebab tak perlu kerja bawah orang . Tapi yang penat kena sentiasa jaga hati customer . Silap silap terlewat pos barang , terpaksa bagi freegift banyak banyak sebab nak amek hati customer . Ecece .

Anggarannya lagi 5 bulan nak nikah . Perghh . Ape satu tak buat . Yang tahunya duk berangan angan je , tapi tak start ape pon lagi . Sedeh kot . Dia punya baju malas nak amek tahu . Pergi la tempah dengan sape sape , tak kira Wak Doyok ke sape . Tak kesahh . Hihi

1) Date & Time :
  • Nikah : 31/01/2014
  • Resepsi : 1/02/2014
  • Bertandang :  Tak pasti , bakal suami orang jauh kot . Maybe , postpone dulu .
2) Venue :
  • Nikah : Masjid An-Nur , Taman Jaya Setia
  • Resepsi : Rumah sendiri . Taman HB Impian , KB , Kelantan
  • Bertandang : Rumah dia . Kangar , Perlis
3) Guest Count :
  • Nikah : Family & Member ( around 100 ++ )
  • Resepsi : Around 1000 .
  • Bertandang : Tak pasti . Dia punya plan aku tak tau . Hehe
4) Color Theme :
  • Nikah : Putih + Pink Buruk ( Family and member )
  • Resepsi : Putih + Baby blue + Blue electric
  • Bertandang : Tak tau -,-
5) Photografi + Videografi :
  • Pre-Wedding : * bff aku yang handle . Kan syg kan ?
  • Nikah & Outdoor : * bff , dia jugak yang handle . hehe
  • Resepsi & Outdoor : * semestinya dia jugak yang handle .
  • Bertandang & Outdoor : Bff dia yang buat . Hehe
6) Baju Pengantin :
  • Nikah : Peplum colour putih mutiara . Aww , * My dekna superb designer yg buat !
  • Resepsi : Colour putih jugak , tapi baju tu rahsia dulu . Surprise okey . * My dekna superb talented !
  • Bertandang : Yang ni tak pasti lagi . Hehe
7) Pelamin :
  • Resepsi : Tema garden okey . Pelamin kat luar . Amek tema rustic , ala2 kayu buruk gitu .
  • Bertandang : Yang ni , dia yang nak handle . Hihi .

8) Caterer & Menu :
  • Nikah : Masak sendiri .
  • Resepsi : Amek khidmat katering * Ma yang handle .
  • Bertandang : ??
9) Makeup :
  • Nikah : * tak cari lagi . Sedehh T.T
  • Resepsi : * Sama seperti perkara diatas :'(
  • Bertandang : Dia kot yang make up kan aku .

Eleh , ni je ? Sabar . Ni baru part 1 . Kihkih ,

Salam sayang ,
ATENN kot .