Cik Atenn Azlan//

JEMPUT BACA TIPS MAKEUP PERNIAGAAN INTERNET PRODUK KOSMETIK




Noor Fathin Bt Azlan
Cik Atenn Azlan
24 tahun
Married
Kelantan
Universiti Malaya





















Tips Mudah Mengorat Perempuan

Assalamualaikum dan hello again my wonderfull followers,

Yo , scumbag dihujung sana ! Ya , dihujung sana . Kenapa lonely bebenor tu ? Apa ? Takde awek ? Alaaa , kamon la . Takkan takde ? Nisbah awek : jejaka kini adalah 1 : 5 bro . Walaupun kamu bernikah 4 sekalipun , masih ada satu gadis lagi untuk discandalkan tanpa ada pertumpahan darah sesama jantan atas kelebihan ini . Ok,aku tipu. Pertumpahan darah tetap berlaku kalau Bini 1st kau Lisa Surihani , Bini 2nd kau Emma Watson , Bini 3rd kau Liyana Jasmay and Bini 4th kau Cik Atenn yakni awek Amer . Amer tak bunuh untuk first second and  three . But he kill you for the last one you madafakar !

Anyway , many man cry out loud as dalam diri hidup penuh kesunyian . Teman pada waktu malam cuma katil , laptop dan sabun dettol .


Well , stop right there . Sampai bila kau nak hidup macam ni ? Sampai bila ? I mean , perempuan begitu ramai ? Why wasted ur self ? Lelaki hakikatnya sangat berharga tatkala ini atas sebab outnumbered by women . Dan kemudian kau nak kurangkan lagi dengan cara jadi ForeverAloneScumbag. Jangan ! Tidak cukupkah dengan perlakuan gay ?

Aku ada beberapa tips yang bagi aku mampu untuk memberikan sedikit sinar harapan baru untuk para pra lelaki ForeverAloneScumbag ini.


Aku harap , korang gunakan untuk gadis yang korang betul betul nak tackle sampai bawak nikah . Jangan kerja nak senggama gadis jer ! Yang Gadis pulak , nak baca pun still ok . Mungkin boleh jadikan panduan hidup tatkala ada lelaki nak mentackle korang .


1) Always mesej Good Morning and Good Night everyday.

Hidup hakikatnya memerlukan permulaan yang best serta pengakhiran yang sangat best . Well , percaya cakap aku , walaupun macam mana miserablenya hidup seseorang gadis tu seperti pagi nak pergi kelas tertinggal bas , dapat result test 1/20 , makan nasi tertumpah , jatuh dekat depan dewan masa kuliah , joging pakai tracksuit koyak dan masa balik bilik tertinggal kunci pun , masih lagi dengan ucapan goodnite boleh menyebabkan mereka sedikit tersenyum.

Untuk lelaki , try dapatkan contact number mereka . Terpulang atas cara mendapatkan . Tapi,lagi gentle kalau korang boleh mintak depan depan . Nanti , aku bagi tips tips nak mintak nombor telefon awek dengan cara berkesan.

Selepas itu , mulakan rutin anda yakni wish her good morning and good night setiap hari. Yup , setiap hari tanpa ada tertinggal satu hari sekalipun . Jadikan habit mutlak anda . Percaya cakap aku , bulan yang pertama , memang kompom2 korang takkan dapatkan respond yang korang harapkan . Melainkan , muka korang memang hensem macam Zac Efron.

Kemudian , percaya cakap aku , tanpa sedar , kaum kaum hawa yang lemah lembut serta comel ini akan menantikan mesej korang setiap pagi dan malam . Tanpa sedar ya tuan2 dan puan2. Ini adalah psychologynya . Taknak ke rasa macam seseorang menantikan anda berada disisi mereka ? Tak nak ke?Tak nak ? Nak ? Tak percaya ? Sila mulakan sekarang !


2) Berikan pujian setiap kala. 

Kaum hawa merupakan satu kaum yang suka menerima pujian . Even sebenarnya semua orang sukakan pujian . Tetapi , perempuan dia suka pujian tahap SukaGilaBabi.

Maka , berikan mereka pujian . Jangan buat keterlaluan but just make it simple .

Example:
"Cantiklah baju tu . Sesuai dengan awak"

Enough . Tak perlu begini ,

"Masya Allah!!!!!!CANTIKNYA KAU NIIIII!!!KAU BELI DEKAT MANA!!!AKU SUKA!!!!AKU SUKAAA!!!COMEL GILAAAA!!!AAWWUUUUUUAAWUUUU!!" *triple caps lock

Amaran : Walaupun lelaki diketahui bersifat gatal , pujian melucah adalah dilarang !

Example:

"Cantiknya baju tu , kalau kau bukak mesti lagi cantik..hikhik..Sebab kau simpan buah dalam baju kan ?Buah apa ? Buah Aneka ragam !"

Fak . Aku pernah dengar lelaki puji perempuan camtu . Depan depan orang lagi . Rasa macam nak kaki jer.

Tak salah sebenarnya tatkala kau keluar bersama , ataupun saat terlihat dia , dan si dia benar benar kelihatan begitu menarik perhatian , jangan macam dalam mulut ada emas tak mahu puji . Puji jer . Diorang kompom suka . Yang penting ihklas . Nak purak2 ikhlas pun boleh tatkala nak tackle dia.

Kemudian , setelah puji , act normal. Buat macam benda tu natural. Jangan lepas puji sebok duk terpandang2 lagi sambil cakap "Betullll , betullll kau cantik tahap bidadari syurga...Betuullllll". Tak natural dan tak kacak . Lelaki kena cool . Lepas puji then let it be . Buat macam benda tu memang betul betul cantik dan she deserve a praise . Walaupun dia pakai tudung kaler hijau , baju kaler merah , kain kaler ungu , bulu mata melekung lapan , mekap tebal macam hantu . Aku tidak suka perempuan mekap tebal tebal padahal aku jeles takleh mekap camtu . Tak tahu kah mereka sebenarnya mekap adalah dari neraka ? Ianya jahat !

Percaya cakap aku , dia mesti kembang punya lah . Kebetulan pulak hari tu dia memang bertapa depan cermin duajamempatpuluhminittigapuluhsaat . Lagilah!!! caaaiiirrrrrrrrrr..


3) Ask like you care.

Adat jugak , perempuan ini perlukan perhatian wahai kaum kaum adam sekalian . Bukan perhatian dengan stared at her 24 hours . Itu bukan perhatian , itu stalker . Kalau ada peluang , just a few minit sambil tengah makan sama sama kt cafe tu , just tanya "Macam mana hari ? Ok ?" and let her tell the story . Lelaki, dengar . Walaupun balik2 cerita pasal kawan tikam belakang. Balik2 cerita pasal fesyen terbaru Prada. Balik2 cerita pasal assignment. Just dengar jer la. Aku percaya , kalau korang dah betul betul suka kat dia , takde masalah nak dengar even pasal kucing dia senggama dengan hamster sekalipun . Sebab kalau.....wait, kucing senggama dengan hamster ????


Stalker!!Stalker!!Stalker!!


Petanda yang kaum hawa tersebut percayakan anda adalah apabila dia dengan senang hatinya menceritakan tentang kisah hidupnya serta beberapa masalah yang dihadapinya pada hari itu .

Amaran : Jangan nak memandai mandai bagi pendapat seperti "Kau sepatutnya tak boleh macam tu" atau "Kau kena begini" atau "Bodoh gila sial kau ni!" kerana mereka cuma nak anda sekadar mendengar . Bukannya memberikan sebarang pandangan .Jika hendakkan pandangan , mereka akan upah Doktor Kaunseling . Unless , jika dia meminta pendapat anda, tupun kena berhati2 sebab perempuan hakikatnya adalag insan yang pelik tapi comel. Contoh perkara pelik mereka adalah mereka meminta hak mereka disamaratakan tapi bila bab tertentuan, mereka akan kata "Perempuan adalah kaum yang lemah".Defak?Pernah dengar masa kau nak keluar pintu suara dari belakang "Ladies first" ?


Petanda positif yang mereka selesa dengan anda apabila setiap kali mereka ada masalah,mereka akan mencari anda untuk sekadar menjadi pendengar yang setia. Lelaki yang mampu menjadi pendengar yang setia adalah lelaki yang sejati. Win bila dia bersungguh nak pendapat anda.

4) Act getlemen enough 

Walau macam mana korang kaum hawa menafikan bahwa lelaki tak payah gentleman sangat pun takpe lah, gelilah dengan lelaki gentleman watsoever, percayalah, kalau ada somebody gentleman dengan korang , mesti korang cair punya. Tak hari ni, esok. Tak hari esok , lusa. Tak lusa, hari seterusnya. Dan seterusnya. Dan seterusnya. Dannnnn Seterusnya..



Ini kejam puaka , jangan ikut !

Macamana punk ,macamana Skin-head, macam mana grunge, macam mana ganas pun, bila lelaki act gentleman , ,ianya mampu menyebabkan perempuyan speechless.


Aten , apakah itu act gentlemen? Adakah dengan cara saya memberikan bunga pada mereka setiap hari sambil membacakan sajak2 cinta saya kepada mereka?



Oh, bukan2. Gentleman bukan semestinya bermaksud begitu. Act gentleman sebagai contoh paling mudah, andai kata korang pergi cafe. Nak beli nasi lemak. Ada sebungkus jer lagi tinggal. Baru nak grab, tangan korang berlaga pulak dengan seorang gadis yang turut terniat hendak makan nasi lemak. Kemudian, walaupun korang laparNakMati, korang bagi dia beli nasi lemak tersebut. Itu contoh,

Rasanya itu je kot tips yang aku dapat bagi dan selamat mencuba . Nak try aku ? Jangan mimpi la bro , hati setia kental ni bro . Haha .

Salam sayang Cik Atenn .