Cik Atenn Azlan//

JEMPUT BACA TIPS MAKEUP PERNIAGAAN INTERNET PRODUK KOSMETIK




Noor Fathin Bt Azlan
Cik Atenn Azlan
24 tahun
Married
Kelantan
Universiti Malaya





















HILANGKAN SUNBURN DENGAN THE BEAUTY HACKS

TETAP BURN WALAUPUN PAKAI SUNBLOCK?

Disebabkan tadi ramai yang nak tau kenapa kita masih boleh jadi gelap walaupun dah pakai sunblock, meh Lya nak share. 

First of all, tolong jangan bangga kalau foundation atau lotion korang tu ada SPF bawah 50! Haa, mesti cuak kan. Dah, pergi cek sekarang.

Korang duk sebut-sebut spf tu korang tau ke ape benda spf tu sebenarnya? 

SPF ni nama panjang dia sun protection factor. Spf ni dikira based on berapa lama korang akan burn bila pakai dia dan tanpa pakai dia. 

Contohnya kalau spf 30, korang akan burn dalam masa 300 minit bila pakai produk ni. So lepas dah habis 300 minit tu, silalah topup sunblock korang ye untuk mengelakkan korang jadi burn. 

Tapi kalau korang tengah buat outdoor activities macam bersukan ke, ada booth kat tengah panas ke korang WAJIB reapply sunblock every 2 jam. Sebab sunblock akan habis bila korang berpeluh, bergesel dengan baju ataupun time korang sentuh-sentuh kulit. 

Jangan pelik kenapa lepas bersukan korang tengok tangan berbelang la, muka berbelang la walaupun pagi tadi sebelum keluar rumah dah pakai sunblock. Korang pakai sekali je lepas tu berjam-jam duduk bawah terik matahari kan.

Please guna body lotion yang ada SPF 50 macam whitening lotion The Beauty Hacks. Ada spf 50 untuk protect kulit daripada UVA dan UVB dan ada gluta untuk putihkan kulit. Berbaloi sangat sebab 2 in 1 tau.

Dapat sesuatu daripada apa yang dishare ni? Tekan la #SHARE supaya kawan-kawan kita pun tak terbakar sekali. Biar cantik sama-sama 😊
Ok 

 

Lya,

#thebeautyhacks
#teamatenqyla